Fresh Trade Belgium, beroepsfederatie voor bedrijven actief in de sector groothandel fruit en groenten

Fresh Trade Belgium is de beroepsfederatie van invoerders, uitvoerders, groothandelaars, 4de gamma en logistieke dienstverleners actief in de sector fruit en groenten.

Fresh Trade Belgium vormt samen met Belgapom (aardappelhandel- en verwerkende industrie) en Vegebe (handel en verwerking industriegroenten) het FVPhouse. Meer info over onze werking.

Fresh Trade Belgium is aangesloten bij de organisatie voor zelfstandig ondernemen UNIZO en is lid van Freshfel en COLEACP Namens de exporteurs heeft Fresh Trade een mandaat binnen de sectorgroep fruit en groenten van VLAM waar de federatie mee het promotiebeleid op buitenlandse markten uittekent.

Fresh Trade is aangesloten bij het OVPG (Overlegplatform voor Verwerkers en Handelaars in Plantaardige Grondstoffen) en lid van Vegaplan. De Vegaplan-standaard omvat de wettelijke vereisten inzake voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid voor de Belgische plantaardige sector; Vegaplan heeft een samenwerking met het Duitse QS en werkt momenteel aan een addendum om ook te voldoen aan de Franse HVE standaard.

Voorstelling Fresh Trade Belgium